Hopp til innholdet

OM LOCO

VÅR VISJON


VI SØKER NYE MEDEIERE

LOCO starter nå fase 2, og vil ha med flere deleiere på laget. Er du interessert i å investere i LOCO og bli med i fronten av den grønne bølgen? Investeringsrunden er åpen til 10. november. Les mer om investering i LOCO her.

TEAM LOCO

André Gundersen

Daglig leder / Grunnlegger

«LOCO skal gi det beste utvalget og tilbudet for forbrukeren. Utvalget skal ikke styres av hvem som betaler best, men hva du som kunde trenger..»
andre@weareloco.no

Kjartan Bjørkvold

Markedsansvarlig / Medeier

«Jeg ble med i LOCO fordi jeg ser at vi kan gjøre en forskjell. Plantebasert mat er bærekraftig, godt, sunt og dyrevennlig. Nå blir det enklere for alle.»
kjartan@weareloco.no

Elin Fjeld

Grunnlegger

«Mange ønsker å leve plantebasert men har ikke et sted å handle. Derfor går vi all-in å skaper en 100% plantebasert dagligvarekjede.»
|

Erik Musum

Grunnlegger

«En viktig del av livet mitt er å gjøre en innsats for at mennesker og dyr skal få en bedre hverdag og fremtid. LOCO blir en gamechanger»
|

Magnus Lien

Nettbutikk / Teknisk

HISTORIE

Hvorfor Loco?

Allerede tilbake i 2016, da André og Elin startet opp Greenseed – en plantebasert kafe på Jessheim, hadde ideen om en plantebasert dagligvare kjede begynt å forme seg. Utvalget var utrolig dårlig og det var i seg selv en av årsakene til at de hadde satset på å nettopp starte noe selv. For alle de som ønsket plantebasert mat, i tillegg var det glutenfritt og fritt for raffinert sukker. Kafeen ble godt mottatt og kundene var fornøyde. I tiden da kafeen var åpen la de begge merke til hvor mye enklere det var å spise plantebasert. Fordi det var så lett tilgjengelig. Flere og flere fortalte at de gjerne ville spise mer plantebasert mat, men at de ikke visst hvor de skulle starte eller lete. Mang en samtale ble gjennomført omkring tips, oppskrifter, ressurser, og plantebasert livsstil. Ulike butikker tar lokalt inn et lite utvalg av hva som finnes tilgjengelig, noe som gjør det vanskelig, spesielt for de som har en travel hverdag og ikke har tid til å lage alt fra bunnen av hver dag. Dette måtte noen gjøre noe med tenkte vi.

Jeg har en drøm. En drøm om å gå til ÈN butikk og finne alt jeg trenger. En butikk hvor jeg ikke trenger å lese bak på ingredienselistene eller google innholdet i «aroma» for å forsikre meg om at produktene er plantebaserte. En butikk som samarbeider med og fremmer småskalaprodusenter og lokale bønder så vel som de store aktørene. En butikk hvor jeg vet at jeg handler etisk og støtter en sak som er viktig for meg. Jeg ville spart timesvis bare på en måned. Dyrebar tid jeg kan bruke på noe som betyr noe mer for meg.

Min opplevelse er at de fleste ønsker å leve mer bevisst og bærekraftig, men at utvlaget i butikkene i dag ikke er gode nok på å tilby det utvalget som skal til for at flere skal velge en plantebasert livsstil. Vi ble lei av å vente og da ingen så ut til å ønske å gjøre noe med dette, spurte André meg en dag: » Kan vi ikke bare starte en plantebasert dagligvare kjede selv da?» «Joda» svarte jeg. «Det kan vi vel.

Elin – Co Founder i Loco

Å bestemme seg betyr alt

André hadde bestemt seg. Han skulle starte en plantebasert dagligvarekjede. Med lang fartstid som butikksjef og konferansesjef hadde han kunnskaper om dagligvaredrift og ønsket å bruke den til noe som kunne hjelpe flere å leve mer bærekraftig.

Greenseed Norge AS er plassen hvor jeg får mulighet til å utvikle arenaer for plantebaserte virksomheter og LOCO en av de konseptene jeg nå får være med å utvikle. Ideen om en plantebasert dagligvare kjede har vi jobbet lenge med og handler i bunn og grunn om at jeg synes utvalget i norske butikker ikke er bra nok.

Jeg var selv en person som brukte lang tid på å gjøre det grønne skiftet og det handlet mye om hva jeg fant og hva jeg så i butikkhyllene. Som kjøttspiser får man meter på meter med alternativer, men som plantespiser får man stort sett en liten hylle i butikken. LOCO skal gi det beste utvalget og tilbudet for forbrukeren. Utvalget skal ikke styres av hvem som betaler best, men hva du som kunde trenger.

André – Initiativtaker & Co Founder i Loco

5XWIN

Loco skal bli den kjeden som bryr seg. Den kjeden som bryr seg om at alle som er involvert skal få gevinst. Greenseed sin grunnlag for all konseptskaping er 5XWIN. Vi skaper konsepter der alle vinner. Menneskene, dyrene, felleskapet, bedriftene og miljøet. Konseptet er grunnlagt ut fra dette og Greenseed Norge AS sine verdier og etisk retningslinjer. Fordi det har noe å si for morgendagen hva vi gjør i dag.

En viktig del av livet mitt er å gjøre en innsats for at mennesker, dyr eller naturen skal få en bedre hverdag og en bedre fremtid.
LOCO er for meg en fantastisk måte å slå sammen alle disse faktorene på! Ved å endre måten vi spiser og ser på mat på, nemlig -å velge sunnhet for egen helse , velge bærekraftig for kloden og å velge kjærlighet for alle levende arter.
LOCO skal bli en gamechanger! Og jeg er utrolig stolt av å være en del av denne reisen.

Erik – Co Founder i Loco

🌱 Bli med i Klubb LOCO 💚

Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring